Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over Nanostopper®. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

De Nanostopper® is met trots uitgevonden, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland.

Ja, in principe zijn alle luchtdichte potten geschikt voor het gebruik met Nanostopper®. Vooral glazen potten met een metalen deksel zijn zeer geschikt, omdat ze gemaakt zijn voor vacuüm, duurzaam zijn en het vacuüm goed aankunnen.

Deze potten komen ook onder vacuüm uit de productie, wat je kunt horen aan de kenmerkende “plop” bij de eerste opening. Hoor je dit geluid niet, dan is er iets is met de pot en hoogstwaarschijnlijk ook met de inhoud. Met Nanostopper® kun je het vacuüm herstellen door met de Potdeksel Perforator een gat in het deksel te maken.

Potten van plastic of potten met een plastic deksel zijn in principe niet geschikt, dat komt door de sterkte en de stijfheid van pot en deksel. Zo kan een plastic potje bij sterk vacuüm indeuken en kan een plastic deksel bij het perforeren inscheuren en daarom niet meer worden gevacumeerd.
Ook sluit een pot pindakaas of chocolade pasta niet luchtdicht af uit de fabriek en hierdoor kan er geen vacuüm in komen,.

De Nanostopper® is vaatwasser bestendig en kan gewoon worden meegedraaid op een standaard stand. Daarnaast kan de Nanostopper® ook gekookt worden op 100 graden voor 5 minuten.

Alle informatie over verzendingen, retouren en gerelateerde kosten kun je vinden op onze pagina Verzenden en Retouren.

Uiteraard kun je een product retour sturen. Als het product je niet bevalt kun je het binnen 14 dagen retourneren zonder opgaaf van reden. Je krijgt daarvoor van ons een retourformulier. 

Wij zullen de verzendkosten die betaald zijn om het product te ontvangen terug storten. Echter worden de retourkosten (€3,95) wel in rekening gebracht.

Voor retouren kun je een e-mail sturen naar retour@nanostopper.com

Voor alle informatie over verzendingen en retouren kun je terecht op onze pagina Verzenden en Retouren

Wanneer de annulering of het retour aan alle voorwaarden voldoet, dan zal het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen worden teruggestort. Voor retourzendingen die vallen buiten de 14-daagse zichttermijn kunnen mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Voor alle informatie en voorwaarden rondom retouren kun je terecht op onze pagina Verzenden & Retouren

Op al onze producten geven wij een fabrieksgarantie van 2 jaar. Dat houdt in dat als een product kapot is gegaan door onze fout, je gratis vervanging krijgt opgestuurd! 

We zijn doorlopend bezig met het ontwikkelen van nieuwe Nanostopper® producten. Wanneer de productie van een nieuw artikel start, plaatsen we het product alvast in de webshop. Zo bieden we je de kans om als één van de eerste te kunnen beschikken over onze nieuwste producten!

Het is echter ook mogelijk dat er door omstandigheden even geen goede aansluiting is van voorraad en vraag, bijvoorbeeld door de huidige situatie in de wereld met COVID-19. In zulke gevallen  willen we je voor bepaalde producten toch de kans geven om ze alvast te reserveren. Zo ben je er  zeker van dat je het product zo snel mogelijk geleverd krijgt.

Als jouw bestelling PRE ORDER producten bevat dan zullen we de artikelen die meteen leverbaar zijn vooruit sturen. 

Wanneer vervolgens de PRE ORDER producten op voorraad zijn zullen we die direct nasturen. Uiteraard zonder bijkomende kosten.

Lees meer over verzenden  van bestellingen op de pagina Verzenden & Retouren

Uiteraard! Wat leuk om je interesse te horen om wederverkoper van Nanostopper te worden.

Via het contact formulier kan er een aanvraag worden gedaan, maar ook los via de email: sales@nanostopper.com

Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen met een vrijblijvende offerte.

Met Nanostopper® kun je in flessen, potten, containers en zakken vacuüm creëren door lucht te verwijderen. Hiermee verwijder je ook zuurstof, wat één van de belangrijkste elementen is die zorgen voor verlies van smaak en voedselbederf. Minder zuurstof betekent minder oxidatie en daarom zullen smaak en versheid langer worden behouden.

Let op: er zijn meer factoren die bijdragen aan voedselveroudering en bederf, waaronder temperatuur en de staat van het voedsel voor het vacumeren. Zorg voor een goede hygiëne en hou je aan de richtlijnen voor veilige omgang met voedsel. Lees daarover meer op deze pagina.

Met andere merken stoppers zul je de stopper moeten openen of verwijderen om dat te kunnen zien. Onhandig!

De Nanostopper® gebruikt een ingenieus systeem om hermetisch te kunnen afsluiten, maar ook meteen als vacuümindicator dient.

Je kunt aan de stopper zien of de fles of pot onder vacuüm staat wanneer de stopper volledig plat op de flessenhals of potdeksel ligt. Als het bovenste deel van de stopper “zweeft” boven het deksel of de flessenhals, dan is het vacuüm verbroken.

Je kunt dus altijd op afstand al zien of er nog een vacuüm heerst!

Er zijn geen verschillende soorten Nanostopper®, ze zijn allemaal uitwisselbaar en inzetbaar voor verschillende toepassingen.

Het is wel zo, dat je voor he gebruik met potten een bepaalde accessoires nodig hebt die in de set word verkocht.

Zo heb je voor de potten onze speciale pons nodig om gaten in deksels te maken. De starter set voor potten heeft daarvoor alles wat je nodig hebt.

De stoppers zelf zijn dus wel allemaal uitwisselbaar, maar mocht je meer nodig hebben, dan is er ook een set van 12 extra stoppers te verkrijgen.

Bij de Vacuümset voor potten & flessen zit een Universele Adapter ring waar één van de zes Nanostoppers op is geassembleerd.

De universele adapter ring kun je gebruiken op pompen van een ander merk.