Zelfgemaakte glühwein

Maak zelf heerlijke glühwein met dit eenvoudige recept. Vol van smaak en gemakkelijk thuis te maken. Lees snel het recept!   

 

Zelf aan de slag met Nanostopper

Wil je iets anders dan een kant en klare glühwein opwarmen en zelf aan de slag gaan? Wij helpen je met het maken van een heerlijke glühwein voor de koude dagen. Experimenteer met vacuüm en het versterken van smaken. Daarnaast voeg je nog enkele ingrediënten toe om een lekkere zoete, kruidige smaak te krijgen. Hou je van wat zoeter? Voeg iets meer suiker en vanille toe. Of toch liever wat scherper/kruidiger? Voeg een kruidnageltje meer toe of een kaneel stokje. Dankzij vacuüm zorg je dat de smaken meer tot z’n recht komen en sneller naar voren komen.

Let’s try it!  

 Gluhwein nanostopper vacuum

 

Benodigdheden: 

 • 1 sinaasappel 
 • 1 citroen 
 • 1 vanille stokje 
 • kaneelstokje 
 • 4 kruidnagels 
 • 1 fles rode wijn naar keuze 
 • Starter set Nanostopper voor 6 potten
 • Masonjars of andere potten naar keuze 

  

Bereiding: 

 1. Snijd de sinaasappel in twee helften, de citroen in schijfjes en snijd het vanillestokje over de lengte doormidden. 
 2. Voeg het vanille stokje, het kaneelstokje, de kruidnagels en de wijn toe aan de pan en warm deze voorzichtig/langzaam opLet op: De wijn mag niet gaan koken.  
 3. Pers de sinaasappel uit en voeg de sap en de citroen toe aan het geheel, meer sinaasappel hoe zoeter, meer citroen hoe zuurder. 
 4. Laat het geheel ongeveer 15 minuten op het vuur staan en voeg eventueel wat suiker toe, hoe zoet jij het maakt is helemaal aan jou. 
 5. Maak ondertussen een gat in de deksel met de perforator uit de starterset. En giet daarna het geheel voorzichtig in Masonsjars en vacuumeer het voor 5 à 10 minuten om de smaken extra in te laten intrekken.
 6. Haal de deksel van de potjes en je glühwein is klaar om van te genieten, enjoy!
 7. Klaar voor nog een glaasje? Maar is het al teveel afgekoeld? Verwarm het geheel (of per potje) dan op, op een laag vuurtje en serveer weer in een Masonjars of ander mooi glas. Proost!  

 

Glühwein homemade zelfgemaakte nanostopper vacuum

 

Wat voor wijn gebruik je voor glühwein?

Normaal gesproken gebruik je voor glühwein een rode wijn. Het liefst één met een uitgesproken smaak. Doordat je veel extra ingrediënten toevoegt wordt de smaak van de wijn snel overstemd. Het is dus niet nodig om een dure of verfijnde fles wijn te kopen. Haal je een fles wijn voor in de glühwein, ga dan bijvoorbeeld voor een wat stevigere wijn of kies een huis wijn die je lekker vind. Wil je een keer experimenteren naast vacuüm? Vervang dan de rode wijn door een witte wijn. Kies in dat geval voor een wat zoetere witte wijn zoals een Chenin Blanc, Riesling of Moscato. Wij zijn heel benieuwd naar je creaties! 

 

Vacumeer iedere soort pot met een Nanostopper 

De Nanostopper maakt van potten de ideale bewaaroplossing. Gooi gebruikte potjes niet langer meer weg, maar tover ze om tot vacuüm bewaarpotten! Infuseer smaken, marineer onder vacuum, bewaar langer en geniet tot 5x langer!  

Vacuümset voor
Potten & Flessen

€29,95