Tofu marineren met honing-knoflook smaak

Tofu is een heerlijke vleesvervanger die veel vegetariërs toevoegen aan hun maaltijd. Het lijkt misschien een smaakloze keuze, maar niets is minder waar. Juist omdat tofu weinig smaak bevat, is het ideaal om te marineren. Lees ons recept en ontdek hoe je de lekkerste tofu marinade maakt!

 

10x zo snel klaar met een Nanostopper! 

Wist je dat je met het gebruik van vacuüm tien keer zo snel klaar bent? Een plak tofu van 1 cm dik heeft normaal gesproken bijna 2,5 uur nodig om volledig de marinade te absorberen. Met een Nanostopper verkorten we dit proces naar 15 minuten!

 

Tofu vacuum marineren

 

Recept voor een Oosterse tofu marinade  

Ingrediënten:

 • 1 groot pak stevige tofu
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels ketjap
 • 1 eetlepel honing 
 • 1 eetlepel zonnebloemolie

  Voor de topping: 

  • 1 lente-ui

  • 2 theelepels sesamzaadjes

    

   

  Stappen tofu marineren vacuum

   

  Instructies:

  1. Haal de tofu uit de verpakking en laat het goed uitlekken, leg het eventueel op een theedoek, zodat het vocht goed wordt opgenomen.
  2. Terwijl de tofu uitlekt maak je het potje schoon en perforeer je een gat in de deksel. Hierna snijd je de tofu in blokjes en stop je deze in het potje.
  3. Snijd de lente-ui, rode ui en knoflook fijn, leg de lente-ui en rode ui vervolgens opzij. Voeg de sojasaus, ketjap, honing en knoflook bij de tofu. Vacumeer het potje en draai of schud het, zodat de marinade zich goed verspreidt. 
  4. Wacht 15 minuten en herhaal na 5 minuten nog een keer het draaien/schudden, zodat het zich nogmaals goed verspreidt.
  5. Verwarm de pan met zonnebloemolie en voeg de ui toe aan de pan. Voeg daarna de tofu en marinade in de pan en voeg een scheutje sesamolie toe.
  6. Pan-fry de tofu naar wens. Serveer de tofu met rijst of noedels naar keuze en gebruik de lente-ui en sesam als topping. ENJOY!

   

  Vacuum gemarineerde tofu

   

  Experimenteer met verschillende smaken

  Is de smaak niet helemaal naar wens of wil je experimenteren met verschillende smaken? Geef je gerecht dan een extra kick en voeg sambal of peper toe. Een andere optie is om de tofu voor bijvoorbeeld tempeh, seitan of jackfruit te vervangen. Ook deze kun je nog heerlijk marineren als extra smaakmaker!

  Tover ieder potje om tot marinade container of vacuüm bewaarpot

  De Nanostopper® maakt van conservenpotten de ideale bewaaroplossing. De adapter past met één klik op alle vacuümpompen. De Nanostopper past daarnaast op alle potten, waardoor je altijd de juiste maat bij de hand hebt. Gooi gebruikte potjes niet langer meer weg, maar tover ze gemakkelijk om tot vacuüm bewaarpotten!

  Vacuümset voor
  Potten & Flessen

  €29,95