"Wine by the glass" ook bij jou thuis

Rood, wit of rosé? Die Merlot of toch maar de Cabernet? Waarom niet gewoon allemaal? "Wine by the glass" is niet alleen gereserveerd voor horeca. Ook thuis kun je voor je gasten - of gewoon lekkker voor jezelf - genieten van precies die wijn waar je trek in hebt.

Met Nanostopper®kun je gerust meerdere verschillende flessen wijn tegelijk openen en de wijn in de eigen fles vershouden tot de volgende sessie. Er zijn echter wel wat tips & tricks die ervoor zorgen dat je wijn zo lang mogelijk op smaak kan worden bewaard. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Tip 1

Sluit na iedereschenkbeurt de wijnfles af met de Nanostopper® en pomp de lucht direct uit. Wacht niet tot het einde van de avond, omdat het oxidatieproces al direct start na het openen.

Tip 2

Bewaar gevacumeerde flessen wijn niet in direct zonlicht en niet warmer dan 21 graden Celsius.

Tip 3

Heb je een wijnklimaatkast? Berg dan de geopende fles na serveren in de klimaatkast op. Heb je geen klimaatkast, dan is de koelkast een prima optie. Ook voor rode wijnen! Haal de fles wel voldoende lang voor de volgende sessie uit de koelkast, zodat de wijn op temperatuur kan komen. Een vuistregel: leg witte wijn tenminste 20 minuten voor het drinken in de koelkast en haal rode wijn minimaal 20 minuten voor het drinken uit de koelkast. 

Tip 4

Geen rechtopstaande plek in de klimaatkast of koelkast? Dan kun je met de Nanostopper® schroefdopflessen gerust horizontaal bewaren.

  Tenslotte

  Wees extra voorzichting met wijnen die gevoelig zijn voor oxidatie, bijvoorbeeld:

  • Pinot Noir is één van de meest kwetsbare wijnsoorten
  • Wijnen ouder dan 8 jaar
  • Biologische wijn of sulfiet-vrije wijn
  • Lichtrode wijnsoorten, waaronder Grenache, Sangiovese, Zinfandel en Nebbiolo.

  Wine by the glass, iemand?