Heerlijke Sangría in een paar minuten dankzij Nanostopper

De zon komt weer tevoorschijn! Tijd voor sangria! Want er zijn niet veel alcoholische dranken die een meer zomers karakter hebben dan Sangría. De combinatie van rode wijn, vers fruit en een kleine extra alcoholische kick is altijd een succes bij barbecues en op feestjes, maar ook heerlijk om zelf of met zijn tweeën van te genieten. Weer of geen weer! Het enige nadeel: voor een echt lekkere Sangría heb je even tijd nodig. Of toch niet...

Sangría By The Glass

Vacuüm Infusion

Het geheim van een écht goede Sangría is niet alleen de combinatie van ingrediënten, maar ook het volledig intrekken van alle smaken in zowel de drank als het verse fruit. En daarvoor is - helaas - een laatste ingrediënt voor nodig: tijd. Voor een goede Sangría zul je minimaal 2 uur moeten nemen voor het op smaak komen.

Of toch niet? 

Er is namelijk een makkelijke manier om het proces van infuseren te versnellen: vacuüm! Hierdoor zul je geen uren meer nodig hebben voor een smaakvolle drank, maar wordt het hele proces een kwestie van minuten. Bijkomend voordeel: je hoeft niet meteen een hele kan of grote schaal te maken (maar het mag natuurlijk wel). Van "vacuüm infused" Sangría kun je genieten in je eentje of met zijn tweeën. Het is echt Sangría By The Glass!

Voorbereiding

Neem één of meerdere lege conservenpotten of mason jars van het formaat dat je nodig hebt en gebruik de Nanostopper® perforator om een gat in het deksel te maken. Zet alvast de nodige Nanostoppers klaar. Voor het gemak hebben we het in de instructievideo voorgedaan.

TIP: Je kunt de potten ook meteen gebruiken om uit te drinken!

Basisrecept 

Ingrediënten

Stevig fruit (appels/abrikozen, sinaasappels & citroen)
Rode wijn (bijv. Grenache of Pinot Noir)
Brandy (in de verhouding 1:10 met de wijn)
Eventueel bruiswater of citroenlimonade (als je bubbels lekker vindt)


Bereiding voor 1 persoon

Snijd het fruit in partjes en meng de rode wijn en de brandy in een pot. Gebruik de Nanostopper® met je vacuümpompje om te vacumeren en laat staan. Na 5-10 minuten kun je de cocktail direct opdienen!

TIP: Wil je iets zoeter? Dan kun je bijvoorbeeld ook een beetje maple syrup toevoegen.

Bereiding voor grotere hoeveelheden

Wanneer je een kan of een grotere schaal wilt maken, dan gebruik je de vacuüm infusion methode om een "starter" te maken. Hanteer dezelfde methode als voor 1 persoon, maar gebruik een grotere pot en/of vergroot het aandeel brandy in de mix van de pot.

Na de 10 minuten onder vacuüm kun je de geconcentreerde starter in de kan of schaal aanvullen met wijn en het bruiswater of de limonade.

Heerlijk voor een zomerse avond... Of wanneer je het zomer gevoel juist mist :)

Een heerlijke sangria iemand?

Vacuümset voor
Potten & Flessen

€19,95
€14,95