Instant Overnight Oats!

Wat als je 's ochtends wel lekker en gezond wilt ontbijten met havermout, maar niet altijd een dag van tevoren plant waar je trek in hebt? Geen probleem! Voor het genieten van heerlijke "Overnight Oats" hoef je niet een nacht te wachten... Vacüum zorgt voor de oplossing.

 Overnight Oats & Strawberries

Waarom havermout?

Er zijn goede redenen voor dat havermout de laatste jaren weer zo aan populariteit heeft gewonnen. Niet alleen is het een vezelrijke en gezonde manier om de dag mee te beginnen, havermout biedt oneindige mogelijkheden voor variatie. Iedere topping zorgt weer voor andere smaken!

Maar waarom dan "Overnight"? In feite is er niet veel verschil tussen warm bereide havermout en de koude variant, behalve dan het gemak. Je hoeft 's ochtends geen pan op het vuur te zetten (en erbij te blijven), geen extra vaat, geen tijdsverlies. Gewoon een nacht van te voren de havermoutvlokken en melk bij elkaar en alles laten intrekken. 

Maar wat als je niet zo goed vooruit kunt plannen - of gewoon niet zeker weet of je de volgende dag trek hebt in havermout? Of... als je gewoon een keer tussendoor wilt genieten van een heerlijk romig kommetje? Geen probleem: vacuüm geeft je de mogelijkheid om binnen 10 minuten te genieten.

Voorbereiding

Neem een willekeurige lege conservenpot of mason jar en gebruik de Nanostopper® perforator om een gat in het deksel te maken. Hieronder hebben we voor het gemak nog even de instructievideo voor je klaargezet.

 

Basisrecept (1 persoon)

Ingrediënten

75 gr (2/3 Cup) Havermoutvlokken
150-200 ml (5-6.5) oz Melk
Je favoriete toppings, bijvoorbeeld aardbeien, bessen, etc.

De verhouding havermout-melk is natuurlijk persoonlijk. Wil je iets steviger, dan iets meer havermout of minder melk.

Wil je iets zoeter? Dan kun je bijvoorbeeld ook een beetje Maple Syrup toevoegen.

Bereiding

Meng de melk en havermout in de pot. Sluit de pot af en plaats een Nanostopper® in het deksel. Gebruik nu je vacuümpompje om de lucht uit de pot te trekken. Je zult zien dat de inhoud langzaam uitzet en er luchtbellen ontstaan. Dit zorgt ervoor dat de melk snel in de havermoutvlokken trekt!

Wacht nu 5-10 minuten voordat je de pot weer opent. In de tussentijd kun je lekker douchen, je spullen bij elkaar zoeken, of kleed je vast aan.

Tenslotte voeg je toppings naar keuze toe en... geniet ervan!

TIP: wil je toch liever warme havermout? Dan kun je de geopende pot even in de magnetron opwarmen.

Instant Overnight Oats

Overnight oats, iemand?