De houdbaarheid voedsel en het langer bewaren

Voedsel komt vaak onterecht in de vuilnisbak terecht. Maar hoelang kan je eten bewaren en hoe verleng je de houdbaarheid ervan? Lees het hier!

In het tijdperk van voedselverspilling en duurzaamheid is het belangrijk om zo min mogelijk eten en drinken weg te gooien. Toch houden we vaak restjes over en is het voor kleine huishoudens lastig om op maat inkopen te doen. Reden te meer om goed te weten hoe je voedsel bewaart, maar bovenal meer te leren over het verlengen van de houdbaarheidsdatum. De beste oplossing? Vacuüm!

Voedsel langer bewaren


Tip 1: Houdbaarheid voedsel verlengen met vacuüm

Door eten en drinken na gebruik te vacumeren, zorg je ervoor dat er minder zuurstof bijkomt. Minder zuurstof betekent simpelweg minder bacteriën. Eten en drinken bederft door bacteriën en schimmels, en deze komen tot leven wanneer er zuurstof in het spel is. Dankzij het vacumeren, gaan de bacteriën en schimmels in zogenoemde ‘slaapmodus’ en bederft je voedsel aanzienlijk minder snel. Zorg ervoor dat je na gebruik eten of drinken direct vacumeert met een vacuümpompje en geniet veel langer van de heerlijke smaken.

Tip 2: Portioneren van eten en drinken

Verpakkingen zijn vaak groter dan dat je nodig hebt. Zeker voor kleine huishoudens is dit een veelvoorkomend probleem. Door eten en drinken te portioneren en vervolgens te vacumeren, is weggooien niet meer nodig. Dit stelt je ook in staat om voordeelverpakkingen aan te schaffen. Waar dit eerst niet mogelijk was, kun je middels deze methode, gemakkelijk voor een paar weken inslaan. Verdeel het voedsel over verschillende potjes of flessen en vacumeer ze met onze handige Nanostopper starter set voor potten.

 

Voedsel portioneren

 

Tip 3: Eten bewaren op de juiste plek

Tot slot onze laatste tip: bewaar voedsel op de juiste plek. Geef bacteriën minder kans om te groeien, door eten en drinken in de koelkast te bewaren. Zonlicht en warme temperaturen zijn namelijk funest voor de meeste voedingsmiddelen. Bewaar je gevacumeerde potten met geportioneerde voeding dan ook in een lade of voorraadkast voor de langste houdbaarheid. 

Eten langer bewaren, potten vacumeren, wijn bewaren, Airtender compatible, potten vacumeren, Lid  Punch, eten bewaren, restjes vacumeren, , conservenpotten, vacuum bewaren, vacuumbakjes, vacuumpotjes, vacuum stopper, Nanostopper,


Aan de slag met vacumeren?

Tover gebruikte potjes binnen een handomdraai om tot bewaarcontainers met de Nanostopper starterset voor potten. Gooi minder eten weg en bewaar voeding aanzienlijk langer door het simpelweg te vacumeren! 

 

Vacuümset voor
Potten & Flessen

€29,95