Hoe werkt een vacuümpomp?

Wat is een vacuümpomp en hoe werkt het? Leer eenvoudig potten en flessen vacumeren met een vacuümpompje en een Nanostopper! Ontdek het nu!

Met een vacuümpomp onttrek je zuurstof uit iedere pot of fles! Zuurstof is de nummer 1 vijand van eten en drinken, omdat er door het oxidatieproces schimmels en bacteriën ontstaan. Hierdoor bederft je eten en drinken razendsnel.
Om deze reden bewaren wij geopende verpakkingen met vacuüm. Dankzij de slimme vacuümtechniek blijft eten en drinken langer goed en bovendien een stuk beter van smaak. Voor het vacumeren van potten en (wijn)flessen heb je maar twee dingen nodig: een starter set voor potten of flessen en een vacuümpomp. Benieuwd hoe het werkt? Lees snel verder!De vacuümpomp: dit kan je ermee!
Met een vacuümpomp onttrek je zuurstof uit een conservenpot of wijnfles. Zuurstof is de nummer 1 vijand van eten en drinken, omdat er door het oxidatieproces schimmels en bacteriën ontstaan. Hierdoor bederft je eten en drinken razendsnel. Om deze reden bewaren wij geopende verpakkingen met vacuüm. Dankzij de slimme vacuümtechniek blijft eten en drinken langer goed en bovendien een stuk beter van smaak. Voor het vacumeren van potten en (wijn)flessen heb je maar twee dingen nodig: een starter set voor potten of flessen en een vacuümpomp. Benieuwd hoe het werkt? Lees snel verder!


Hoe werkt een vacuümpomp met de Nanostopper? 
Zelf vacumeren is makkelijker dan je denkt. Met behulp van een hand vacuümpomp en Nanostopper set vacumeer je binnen een handomdraai alle soorten potten en flessen. 

Onze Nanostopper sets zijn te koop exclusief vacuümpomp. Er zijn immers al genoeg goede pompjes in de wereld en nog één erbij vinden we simpelweg geen duurzame keuze. Daarom hebben we een universele pomp adapter ontwikkeld. Hierdoor kun je je eigen vacuümpomp uit de keuken blijven gebruiken, want onze universele vacuümpomp adapter past op bijna alle vacuümpompen ter wereld! 

Aan de slag met het vacumeren van flessen en potten
Met de Nanostopper kun je zonder zorgen meerdere flessen openen om de perfecte wijn te matchen met je gerecht of altijd te voldoen aan zowel jouw persoonlijke voorkeur als die van je gasten. Nadat je de wijn hebt ingeschonken kan je gemakkelijk de vacuüm stopper in de fles doen en in combinatie met een vacuümpomp vacumeren. Hiermee verleng je de houdbaarheid en smaak van je wijn! 

Naast het vacumeren van wijn tover je ook bestaande potjes om tot een vacuüm bewaarbox! Maak met de Nanostopper set voor potten een gat in een pot en vacumeer deze vervolgens handmatig met een Nanostopper en vacuümpomp. Zo verleng je de houdbaarheid van producten en voorkom je voedselverspilling.


Gemakkelijk vacumeren met Nanostopper®
Nanostopper® is herbruikbaar en universeel. Daarom kun je ‘m keer op keer gebruiken op flessen én potten. Kijk in onze shop en ontdek welke set het beste bij jou past. Begin meteen met slim en duurzaam bewaren!