De geur uit potjes verwijderen

Iedere glazen conservenpot is een perfecte vacuüm bewaarcontainer. Maar het oog wil natuurlijk ook wat :)
Met Nanostopper® kun je zelf bepalen welke potjes je het liefst wilt gebruiken. Echter is er natuurlijk een kans dat er in de mooie pot misschien wel producten hebben gezeten die erg ruiken.

Krijg je de geur niet uit het potje in de vaatwasser? Dan geven wij hierbij 2 tips om de geur volledig te verwijderen, zodat je elk potje wat je mooi vind kan gebruiken als vacuum bewaarcontainer! Tip 1 Potjes koken met soda

Een van de best werkende manieren om een nare geur uit potjes te krijgen is door ze schoon te koken.
Zorg voordat je begint dat de potjes goed afgespoeld zijn. Zet een pan op het fornuis, zet hierin de potjes en vul de pan met water. Gooi hierbij een beetje soda en breng dit vervolgens aan de kook.
Laat dit ongeveer 15 minuten koken en laat de potjes uitlekken. 

Let op: Temperatuur verschillen kunnen ervoor zorgen dat glas barst. Dus niet een koud glas toevoegen aan kokend water en vice versa. 


Tip 2 Geur uit de deksels krijgen met azijn of koken

Een belangrijke oorzaak bij geur in een potje is vaak het dekseltje. Vaak vergeten mensen om het dekseltje ook goed schoon te maken. Hierbij kan het dekseltje goed schoongemaakt worden en vervolgens ook worden meegekookt met Tip 1.

Als de geur in een deksel onwijs hardnekkig is of je zoekt een andere manier om een dekseltje schoon te maken. Dan kan je de deksel in een bakje met azijn leggen en een paar dagen laten staan. De nare geurtjes zullen snel verdwenen zijn.

Let op: Doe de deksels niet in de vaatwasser. Alle potjes hebben een dekseltje gemaakt van blik, wat kan gaan roesten door het vaatwasser zout. Schoon koken met soda of in een bakje met azijn doet wonderen!

Start ook vandaag nog met het omtoveren van oude potten tot duurzame bewaarcontainers!

Vacuümset voor
Potten & Flessen

€29,95