Etiketten verwijderen van potten en flessen

Etiketten afweken van een pot of een fles? Ontdek twee handige methodes waarmee je gemakkelijk labels en etiketten verwijdert met afwasmiddel of azijn!

 

Etiketten afweken van potten en flessen
Het hergebruiken van potten en flessen is een duurzame en bovendien leuke oplossing voor het bewaren van eten, drinken of spulletjes. Helaas is het verwijderen van de etiketten, labels of stickers vaak een lastig karwei. Door de klevende lijm blijven er altijd stukjes etiket achter op het glas. Wij hebben daarom twee handige technieken voor je klaarstaan, die je helpen om binnen een handomdraai de etiketten van je potten en flessen te verwijderen!

 

 

Etiketten verwijderen van potten en flessen

 

Methode 1: Etiket verwijderen met afwasmiddel en kokend water

Stap 1: Vul een grote pan met heet water en zorg dat de potten of flessen volledig onder water komen te staan. Laat het glas vollopen, zodat ze tot stilstand komen. Extra tip: Leg het glas nooit direct in kokend water! Zorg ervoor dat het er al in ligt als het water aan het opwarmen is, zodat het niet breekt.

Stap 2: Voeg een paar druppels afwasmiddel toe en maak een sopje. Heb je geen afwasmiddel? Gebruik dan handzeep. 

Stap 3: Breng het water aan de kook, want hoe heter het water hoe makkelijker het label loslaat. 

Stap 4: Kijk na 5-10 minuten, terwijl het water begint te koken, of het label heeft losgelaten. Let op! Pak het potje niet zomaar uit het hete water. Gebruik een tang of wacht tot het water is afgekoeld. Extra tip: Gebruik na het weken een spons om de kleine restjes weg te halen, doe dit in het sopje dat je nog hebt voor het mooiste resultaat. 

  

Wil je niet met kokend water aan de slag? Dan kan het ook met heet water, het proces zal alleen iets langer duren. Of probeer methode 2! 

 

Methode 2: Label verwijderen met azijn en heet water
Stap 1: Vul de gootsteen met heet water en dompel de potjes of flessen helemaal onder water. 

Stap 2: Voeg een aantal kopjes azijn toe. Azijn zorgt ervoor dat de lijm sneller oplost. Voeg nog een paar druppels afwasmiddel toe en maak een sopje. Heb je geen afwasmiddel? Gebruik dan handzeep.

Stap 3: Laat de potten 10-30 minuten staan (afhankelijk van hoe snel het etiket loslaat). Hoe langer je het laat staan, hoe beter de azijn zijn werk doet.
Tip: Gebruik na het weken een spons om de kleine restjes weg te halen, doe dit in het sopje dat je nog hebt voor het mooiste resultaat. 

  

Etiketten verwijderen resultaat van potten en flessen

 

De datumstempel verwijderen van een pot of fles

Wil je ook nog de datumstempel van je potje of fles afhalen? Hiervoor heb je alleen een beetje nagellakremover met aceton nodig. Door wat op een doekje te doen, boen je de stempel er zo vanaf!

 

Tover gebruikte potjes om tot bewaarcontainers

Tover gebruikte potjes binnen een handomdraai om tot bewaarcontainers met de Nanostopper starterset voor potten. Gooi minder eten weg en bewaar voeding langer door het simpelweg te vacumeren! 

Vacuümset voor
Potten & Flessen

€29,95