Basisrecept groentes inleggen in 30 minuten

Last minute nog een extra smaak aan je gerecht toevoegen? Met de slimme vacuümtechniek kun je binnen 30 minuten groentes inleggen. Lees het recept!

 

Binnen 30 minuten groentes inleggen met vacuüm

Van ingemaakte groentes kun je eindeloos genieten, want ze blijven tot maanden goed. Ze geven de missende frisheid op je broodje of salade. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker te combineren met rijstgerechten of als extraatje bij de borrel. Experimenteer met smaken en ingrediënten, en gebruik eventueel je leftovers. Denk bijvoorbeeld aan: komkommer, wortel, kool, paprika, ui of zelfs een stukje fruit!

 

Groentes inleggen met Nanostopper

 

Zelf aan de slag met pekelen

Het inmaken van groenten, ook wel pekelen, is niet moeilijk en kan je gemakkelijk zelf. Wij hebben een handig recept voor je gemaakt, waarmee je zowel koud als warm de groentes kan inleggen. Door gebruik te maken van een slimme techniek met vacuüm, ben je in plaats van uren of dagen, binnen een halfuur klaar. Duurzame tip: Wanneer je alle ingelegde groentes op hebt, kun je het vocht nogmaals gebruiken voor een nieuwe pot. Doe dit natuurlijk niet te vaak, want vers is altijd het lekkerst!

 

Het basisrecept

Voor ± 500 ml

 • 300 ml azijn
 • 100 g suiker
 • 2 el zout
 • De groenten, bijvoorbeeld 750 g spitskool, paprika en ui
 • 1 / ½ peper (als je van pittig houdt)
 • 2 el specerijen of kruiden naar keuze (mosterdzaad, zwarte peper, sechuan peper, cayennepeper, dille, koriander, rozemarijn, gember etc.)
 • Gesteriliseerde potten met deksel
 • Perforator en Nanostopper voor het optimaal luchtdicht bewaren onder vacuüm

 

Groenten inleggen met Nanostopper

 

Koude methode:

 1. Los de suiker en het zout op in de azijn. Verdun met 50-100 ml water. Proef of je het mengsel lekker vindt smaken, voeg eventueel meer water of suiker naar smaak toe. 
 2. Vul de potten met de groenten die je wilt inleggen, de peper en specerijen of kruiden naar keuze. Giet het mengsel uit stap 1 er overheen en zorg dat de groentes goed doordrenkt zijn.
 3. Draai de deksel op de pot en vacumeer deze. Na 15-30 minuten kan je al genieten van je ingemaakte groentes!
 4. Stop de pot 20 minuten in de koelkast voor het serveren van koude “pickles”.
 5. Bewaar je ingelegde groentes langer dankzij vacuüm.

 

Warme methode:

 1. Los de suiker en het zout op in de azijn. Verdun met 50-100 ml water. Proef of je het mengsel lekker vindt smaken, voeg eventueel meer water of suiker naar smaak toe. Breng het vervolgens samen met de specerijen of kruiden aan de kook. Neem de pan hierna direct van het vuur.
 2. Vul de potten met de groenten die je wilt inleggen, de peper en specerijen of kruiden naar keuze. Giet het mengsel uit stap 1 er overheen en zorg dat de groentes goed doordrenkt zijn.
 3. Laat het goed afkoelen. Draai vervolgens de deksel op de pot en vacumeer deze. Na een paar uur kun je al genieten van je ingemaakte groentes!
 4. Stop de pot 20 minuten in de koelkast voor het serveren van koude “pickles”.
 5. Bewaar je ingelegde groentes langer dankzij vacuüm.

 

Zoals je ziet kun je alle kanten op met het inleggen van groenten. Er zijn veel verschillende combinaties mogelijk. Doordat je werkt met vacuüm kun je last minute iets extra’s toevoegen aan je gerechten. Niet meer dagen lang vooruit plannen, maar meteen genieten! 

Wij zijn benieuwd wat jouw favoriete recept is met de Nanostopper. Laat het ons weten in de reacties!

Vacuümset voor
Potten & Flessen

€29,95