Op deze manier eet je altijd fruit "on demand"

Meer dan ooit is het belangrijk om gezond te eten. Maar een reep of koekje is sneller gepakt dan een verse fruit snack, toch? Mis! Deze handige tips zorgen ervoor dat je nooit om een gezond tussendoortje verlegen zit :)

Er is eigenlijk niets lekkerder dan vers fruit, maar dat is niet altijd mogelijk. Voor het beste alternatief kun je kiezen voor het vacuùm bewaren van fruit. Het is makkelijk, goedkoop en eigenlijk de beste manier om de houdbaarheid van vers (en zoet!) voedsel te verlengen.

 

Eten langer bewaren, potten vacumeren, wijn bewaren, Airtender compatible, potten vacumeren, Lid  Punch, eten bewaren, restjes vacumeren, , conservenpotten, vacuum bewaren, vacuumbakjes, vacuumpotjes, vacuum stopper, Nanostopper,

Het is één van de grootste zondes die er zijn: voorverpakt gesneden fruit kopen. Fruit kopen. Het is makkelijk, maar niet voordelig en al helemaal niet duurzaam. 

Maar een groot voordeel is dat je het fruit niet hoeft te bereiden of ingrediënten als suiker hoeft toe te voegen. Het is simpelweg de beste manier om altijd van fruit te kunnen genieten, lekker fris uit het handje, in de ontbijtgranen of yoghurt, om mee te bakken – of in een smoothie!

Natuurlijk zijn er wel richtlijnen om zo’n beetje elke soort fruit te bewaren. De meest kritische elementen om rekening mee te houden zijn vocht en zuurstof, omdat deze het fruit doen verouderen.

Stap 1

Was en droog het fruit grondig. Verwijder de schil en alle beschadigingen als krassen en butsen.

Stap 2

Snijd het fruit in hapklare stukken. Droog tenslotte het fruit nog een keer, bijvoorbeeld met keukenpapier, om zoveel mogelijk vocht op te deppen.

Stap 3

Stop het fruit in een schoon conservenpotje. En perforeer de deksel met de Nanostopper set voor Potten. Plaats de Nanostopper in het gaatje en en vacumeer de pot. 

Je fruit is nu op een duurzame manier lekker langer vers! 

Nu is ieder fruit anders, dus hierbij nog wat specifieke tips en opmerkingen:

  • Appels: De vuistregel is hoe zoeter, hoe beter te bewaren. Mocht je een grote hoeveelheid willen voorbereiden, dan kun je verkleuring tegengaan door wat citroensap te gebruiken of de appels in zout water te dompelen.
  • Bananen, kiwi’s, ananas en mango’s: Altijd schillen en in stukken snijden in plaats van heel bewaren. 
  • Citrusvruchten: Het beste resultaat krijg je als je de schil en het sap apart bewaard. 
  • Pitvruchten (Perziken, pruimeen, etc.): Altijd schillen en de pit verwijderen. Abrikozen en kersen hoef je niet te schillen, alleen te ontpitten.
  • Meloenen: Cantaloupe en Galia-achtige meloenen kun je prima bewaren. 

 

Vacuümset voor
Potten & Flessen

€19,95
€14,95