Wat is Sous Vide koken?

Sous vide koken: wat is het en waarom moet jij er vandaag nog mee beginnen? Ontdek de voordelen en leer hoe je er zelf eenvoudig mee aan de slag gaat!

Wat is sous vide koken en waarom moet jij ermee beginnen? 
Sous vide koken betekent in het Frans "onder vacuüm" en is een nieuwe techniek om op een hele precieze manier het beste resultaat te krijgen. Het resultaat van sous vide is erg consistent en zorgt ervoor dat je altijd het perfecte gerecht bereidt!

De voordelen van sous vide koken
Het geheim van de beste chefs is het sous vide koken. Je kan door middel van een sous vide apparaat en vacuüm zakken namelijk altijd een perfect resultaat bereiken. Daarnaast is sous vide koken ook een nog eens erg gezond! Doordat je het eten met vacuüm verpakt voordat je gaat koken, verlies je geen belangrijke vitamines, mineralen en smaken! 

 

Aan de slag met sous vide koken
Zelf aan de slag? Volg onderstaande stappen om gemakkelijk sous vide te koken!

Stap 1: Sous vide zakken

Normaal gesproken moet je op zoek naar dure sous vide zakken om hiermee te kunnen koken. Deze zakken kosten al snel meer dan een euro per stuk en zijn maar één enkele keer te gebruiken. Die tijd is nu echt voorbij. Met de Nanostopper starter set voor zakken tover je namelijk elk willekeurig ziplock zakje om tot een sous vide zak! 

Klik simpelweg de Nanostopper zak adapter op het zakje en vacumeer de zak eenvoudig. Vergeten om ingrediënten in het zakje te stoppen? Geen probleem, je kunt het zakje normaal openen en opnieuw vacumeren. 

Duurzame tip: De Nanostopper set voor zakken is ook te gebruiken op herbruikbare siliconen zakken. Deze zakken kunnen na het sous vide koken gewoon in de vaatwasser voor hergebruik! 

 

 

2. Vacuumpompje
De volgende stap is het vacumeren van het zakje. Het grootste voordeel van de Nanostopper set voor zakken is dat er geen dure vacumeer machine meer nodig is om een zakje te vacumeren. Grote, omslachtige machines zijn verleden tijd. Dankzij de zak adapter kan je gemakkelijk met een handpompje elke willekeurige ziplock zak omtoveren tot een vacuüm bewaarzak.

Pomp de lucht eruit met een willekeurig handpompje thuis in de lade, of uit onze webshop en je kan direct sous vide koken!

3. Sous Vide apparaat

De laatste stap is het Sous Vide koken! Een veel voortkomend probleem bij het Sous Vide koken is het verplaatsen van de zak tijdens het koken en het openbreken van de sluiting, hiervoor hebben wij een oplossing: de Sous Vide hangers van Nanostopper. 

Dankzij de Sous Vide hanger blijft de zak op zijn plaats boven de pan en kan de sluiting niet zomaar openbreken. 
Bereid je heerlijke stukje zalm, biefstuk of groente gemakkelijk en met perfect resultaat. 


Restjes bewaren?

Of je nu te veel sous vide hebt gekookt en hetzelfde zakje in de vriezer legt, of de restjes van het eten wilt bewaren. De zakjes zijn eenvoudig te vacumeren via hetzelfde setje om ook voor een lange periode te bewaren. 

Tover standaard ziplock zakjes om tot sous vide zakken
Tover standaard ziplock zakjes binnen een handomdraai om tot goedkope sous vide zakken! Eet gezonder, kook lekkerder en gooi minder eten weg. Start vandaag nog en profiteer van gratis verzending in Nederland!