Top 5 mooiste potten voor thuis

Iedere glazen conservenpot is een perfecte vacuüm bewaarcontainer. Maar het oog wil natuurlijk ook wat :) Met Nanostopper® kun je zelf bepalen welke potjes je het liefst wilt gebruiken. Wordt het een strakke, moderne vorm, of juist wat klassieker? 

Hier lees je over onze persoonlijke Top 5 van mooiste potjes die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Maar we horen ook graag welke potten jij het mooist vindt, dus noem ze gerust in de reacties!

 

#5 HAK: Simpel, maar degelijk en veelzijdig

Top5 nummer 5: HAK

Op plaats vijf: De oude vertrouwde potten van HAK. Ze zijn misschien niet het meest vooruitstrevend in vorm, maar hebben wel een paar grote voordelen.

Ten eerste zijn ze overal goed verkrijgbaar. Daarnaast zijn ze er in veel uiteenlopende afmetingen (handig met portioneren!), zijn zie goed stapelbaar en hebben ze het bekende "easy open" deksel. Hoewel het openen van een deksel met de Nanostopper ® eigenlijk nooit een probleem is :)

 

#4 Heinz: Een beetje eigenzinnig

Op de vierde plek vinden we de verzameling glazen potten (en flessen) van Heinz. Behoorlijk eclectisch, van bijna saaie Sandwich Spread potten en exotische zandlopervormige potten tot de superklassieke glazen ketchupfles en de Seriously Good / Culinair serie. Voor ieder wat wils dus!

 

#3 Grand'Italia en Bertolli: simpel, maar authentiek

De (pastasauzen) van Bertolli en Grand'Italia verdienen een gedeelde 3de plaats in onze top 5. Ja, de twee merken verschillen natuurlijk wel iets in vormgeving, maar beide series glazen verpakkingen hebben dezelfde hoofdkenmerken. Degelijke, all-round potten en flessen met wijde hals, die in ieder interieur niet zullen misstaan.

 

#2 Bonne Maman: Ambacht in een potje

Deze potten met verschillende soorten confiture hebben al jaren een vaste plek in de keukenkastjes en pantry's van veel huishoudens. Met de kenmerkende gefacetteerde potjes en geblokte deksels is Bonne Maman een begrip geworden. Ze kunnen daarom natuurlijk ook niet ontbreken in deze lijst, hoewel met een kleine kanttekening. Ze zijn slechts verkrijgbaar in een beperkt aantal afmetingen.

 

#1 Kesbeke: elegante eenvoud!

En de winnaar in onze Top 5 is: Kesbeke!

Zoals ze het zelf zeggen: "Onze potten zijn zo hip!". Deze collectie potten heeft alles in zich om de eerste plek te claimen: een zeer eenvoudige maar elegante vorm, mooie zwart-gouden deksels en verschillende formaten (waaronder ook zeer groot!).

Tip: Kesbeke zelf verkoopt ook lampen die gemaakt zijn van hun potten, dus als je een bijpassende lamp zoekt bij de met Nanostopper® gemaakte vacuümcontainers... :)

 

Bonus Carapelli: een oogstrelende outsider

We zouden een beetje vals spelen als we 'slechts' een set flessen zouden selecteren voor deze lijst, dus dat hebben we niet gedaan. Maar geef toe: deze flessen olijfolie zijn toch te mooi om ze niet op zijn minst te noemen? Nu dus als eervolle vermelding, maar als Carapelli ook potten gaat maken met deze uitstraling dan zouden ze de nummer 1 plek zomaar kunnen veroveren!

 

Tot slot

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie potten en flessen te vinden en we horen graag welke tips je ons geeft. Wie weet worden ze in de volgende editie van de Top 5 vermeld!

Wil je ook meteen aan de slag? De Nanostopper® Starter Set voor 6 potten is direct verkrijgbaar in onze webshop Gratis verzonden binnen Nederland!