Chocolade milkshake maken

Maak zelf een overheerlijke chocolade milkshake met dit eenvoudige recept. Lekker van smaak en makkelijk zelf te maken. Lees snel ons recept!

 

Chocolade Milkshake 

Vol van smaak en waanzinnig lekker: de chocolade milkshake. Wij zijn er gek op en je kunt ze gelukkig heel gemakkelijk zelf maken. Tijd om aan de slag te gaan! We hebben een heerlijk recept voor je gemaakt, en helpen je ook een handje met een aantrekkelijke presentatie. Leuk voor op een feestje!

 

Chocolade coffee bewaren vacuum

 

Ingrediënten voor 1 chocolade milkshake

 • 3 bollen chocolade ijs
 • 100 milliliter chocolademelk
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 theelepel cacaopoeder
 • Chocolade snippers van een reep voor de garnering
 • Starter set Nanostopper voor 6 potten
 • Optioneel voor de gesmolten chocolade: 50 gr pure chocolade en een scheutje melk

 

Extra smaak met gesmolten chocolade

Ben je een liefhebber van pure chocolade? Dan denken we dat je de optie met gesmolten chocolade erg lekker gaat vinden. Tijdens stap 4 van het recept voeg je de gesmolten chocolade toe. Doe dit geleidelijk bij je mengsel en zet de blender aan tot het een glad geheel vormt. 

Een andere optie is ook heerlijk. Voordat je de shake gaat serveren, houd je het potje schuin en draai je het rond terwijl je de gesmolten chocolade naar beneden laat lopen. Tip: gebruik een theelepel zo dat je geen dikke klonten krijgt, en het mooi naar beneden glijdt.

 

Chocoladepasta bewaren vacuum

  

Bereiding

 1. Zorg er allereerst voor dat de pot die je gaat gebruiken goed schoon is. Maak hierna een gat in de deksel met de perforator uit de starter set, zodat er ruimte vrijkomt voor een rietje. 
 2. Zet de blender klaar, stop hier het chocolade ijs in en voeg vervolgens de chocolademelk toe. Blend dit goed door elkaar, totdat het een mooi geheel vormt. Is alles goed gemengd? Voeg dan de vanillesuiker en cacaopoeder toe. Blend dit ongeveer één minuut.
 3. Houd je van wat meer bite in je milkshake? Voeg stukjes chocolade of snippers van een chocoladereep toe. Stop deze in de blender en blend dit 20 seconden. 
 4. Wil je een meer intensere smaak? Voeg dan geleidelijk de gesmolten chocolade toe en zorg ervoor dat dit weer een mooi glad geheel vormt.
 5. Schenk de milkshake in de pot en voeg als finishing touch (als je nog ruimte over hebt) een toefje slagroom en chocosnippers of cacaopoeder toe. 
 6. Geniet van je zelfgemaakte chocolade milkshake!

 

Chocolade bewaren vacuum

 

Experimenteer met verschillende smaken

Dit weekend nog niks op de planning staan? Ga aan de slag met het maken van milkshakes! Een heerlijke activiteit met vriendinnen, het gezin of gewoon lekker alleen. Experimenteer met banaan, aardbeien of caramel crumbs en een beetje zeezout. Doe inspiratie op van al bestaande chocoladerepen en probeer het uit op je shakes. Wij zijn heel benieuwd naar je creaties!

 

Vacumeer iedere soort pot met een Nanostopper

De Nanostopper maakt van potten de ideale bewaaroplossing. Voor zowel milkshakes, ontbijtgranen, thee, kruiden, sauzen en zelfs voor een zeeppompje! Gooi gebruikte potjes niet langer meer weg, maar tover ze om tot vacuüm bewaarpotten!

Vacuümset voor
Potten & Flessen

€29,95