Sous Vide Rib Eye

Sappig, mals en perfect gegaard - zo klinkt de perfecte Rib Eye. Of je nu voorkeur geeft aan rare, medium of een well done Rib Eye, de Sous Vide kooktechniek geeft altijd het perfecte resultaat!

We hebben een heerlijk recept voor je klaargezet waarmee je je kunt uitsloven tijdens de komende kerstdagen! Verras je vrienden of familie en geniet van een heerlijke Rib Eye.

Benodigdheden:


Ingrediënten voor 4 Rib Eye's:

 • 4 Rib Eye
 • 4 Tenen knoflook
 • Paar takjes Tijm of Laurier
 • 1 Citroen
 • Peper en zout

 

Nanostopper for bags sous vide koken vacuum bereiden

 


Temperatuur naar voorkeur:

 • Rare: 51 °C
 • Medium: 60 °C
 • Well done: 70 °C
Voor een bereiding tussen rare en medium in kan je gemiddelden nemen.

 

Bereiding

 1. Vul een pan met warm water. Stel je Sous Vide apparaat in op de gewenste temperatuur en laat het water op de temperatuur naar wens komen.
 2. Snijd de citroen in plakjes en pel de knoflook tenen. Breng de Rib Eye op smaak met peper en zout. Stop de Rib Eye samen met de citroen, knoflook en tijm/laurierblad in een ziplock zak. 
 3. Plaats de Nanostopper zak adapter in de ziplock zak. Duw de bovenkant van de Nanostopper set op het zakje. Pomp de lucht eruit  en maak het gaatje dicht met de Sous Vide Hanger. 
  TIP: Dankzij de Sous Vide hanger hang je gemakkelijk de zak aan aan pollepel en blijft de zak op zijn plaats boven de pan en kan de sluiting niet zomaar openbreken.
 4. Stel je timer in op 45 minuten (2 cm), is je Rib Eye dikker (2,5/3 cm) stel dan 60 minuten in. Als de timer is afgegaan, haal je de Rib Eye uit de zakje en dep de Rib Eye droog.
 5. Verwarm dan een pan met olie (of boter) op hoog vuur en bak hierin de Rib Eye goudbruin, ongeveer 15 seconden per kant. 
 6. Maak het gerecht compleet met iets lekkers, denk aan krokante frites, een frisse salade met ingemaakte groentes en een heerlijk glas rode wijn!

 Nanostopper voor zakken for bags sous vide koken

 

Geniet van de feestdagen, verras je gasten en ervaar heerlijke smaken. Nanostopper helpt je met het neerzetten van de mooiste gerechten en het vers bewaren ervan! Ook jou gasten verrassen met een leuk cadeau voor de feestdagen? Bekijk onze sets en geniet van onze kerst actie!