Last minute BBQ

Een BBQ organiseren vanavond, maar je vlees nog niet gemarineerd? Marineer zelf supersnel je vlees met dit eenvoudige recept.  Zo is al je vlees heerlijk op smaak en binnen een paar minuten klaar. Lees snel ons recept!

Gemarineerde kipfilet in 15 minuten

Vol van smaak en waanzinnig lekker: gemarineerde kipfilet. Normaal gesproken dien je de marinade een paar uur tot een dag in de kipfilet te laten trekken, zodat de marinade volledig wordt opgenomen. Dankzij de Nanostopper set voor Potten is dat nu verleden tijd! Binnen slechts 15 minuten bereik je hetzelfde resultaat als met een marinade die de vorige dag al klaar is gemaakt. Perfect voor een last-minute BBQ!

 Quick marinate with Nanostopper

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

Ook lekker met een vleesvervanger!

Ben je vegetariër? Dan kan je de kip gemakkelijk vervangen door een lekkere vegetarische optie zoals bijvoorbeeld tofu, tempeh, seitan of jackfruit.

 

Quick marinate in every jar

  

Bereiding

  1. Zorg voor een mooie glazen pot. Bijvoorbeeld een oude pot voor jam of pastasaus en maak deze schoon. Perforeer de pot met de Lid Punch.
  2. Snijd de kipfilet in hapklare stukjes (Tip: snijd de kipfilet niet te klein want zo droogt het vlees sneller uit op de BBQ).
  3. Stop alle ingrediënten in de glazen pot en mix de ingrediënten door elkaar.
    Spicy tip: Houd je van wat meer spice? Voeg voor een meer intensere smaak sambal toe aan de marinade!
  4. Plaats de Nanostopper in het gaatje van de deksel van de pot en vacumeer het potje met de vacuümpomp.
  5. Zet vervolgens de kipfilet 15 minuten in de ijskast.
  6. Na slechts 15 minuten is de kip perfect gemarineerd en kan je naar smaak de spiesjes opbouwen. Nog even de kipfilet op de barbecue bakken en voilà, geniet ervan! 

Experimenteer met verschillende gerechten

Of je nu een last minute barbecue hebt of nog even snel de restjes kip, vlees of tofu van gisteren extra op smaak wilt brengen: Met de Nanostopper set voor Potten kan je alles snel marineren! (En zo zijn er nog veel meer manieren waarop je de Nanostopper voor potten kan gebruiken.) Vervolgens kan je het gemakkelijk portioneren en bewaren in de ijskast of vriezer. Handig voor als je een keertje geen zin hebt om te koken!

Tover iedere potje om met Nanostopper

De Nanostopper voor Potten tovert iedere glazen pot om tot vacuümverpakking. Voor bewaren, marineren, pickling, fermenteren en nog veel meer. Speciale, dure vacuümbakjes kopen is verleden tijd met Nanostopper.

Vacuümset voor
Potten & Flessen

€29,95