DIY: Maak je eigen zeeppompje van een potje

Ga aan de slag met het maken van je eigen zeeppompje. Een creatieve en bovendien duurzame oplossing om je zeep en desinfectie in te bewaren. Maak het zelf!

 

Zelf zeeppompje maken 

 

Zo maak je je eigen zeeppompje van een glazen potje

Zeep en desinfectie behoren tegenwoordig tot de wekelijkse inkopen. Toch brengt iedere keer een nieuw flesje kopen, veel plastic vervuiling met zich mee. Koop daarom in plaats van steeds een nieuwe verpakking een voordelige navulling. Hiermee bespaar je meteen overbodige kosten.
Een eigen zeeppompje maak je gemakkelijk zelf met onze handige DIY handleiding. De dispenser vul je met zeep, desinfectie of zelfs heerlijke koffiesiropen!

 

Benodigdheden zelf zeeppomp maken

 

Wat heb je nodig? 

Met het gebruik van de Nanostopper Perforator (deze krijg je bij de starter set voor potten) maak je gemakkelijk een gat in de pot zonder aan de slag te moeten met een hamer of boormachine. Wel zo veilig! Zo maak je van elk potje dat je mooi vindt een prachtig zeeppompje. 

 

Lid punch zelf zeeppomp maken

 

Aan de slag!

  1. Zorg ervoor dat je pompje goed schoon is en geen resten meer bevat van zeep of desinfectie. 
  2. Pak de pot naar keuze erbij en leg de perforator alvast klaar. Zet eventueel een stip op de gewenste plek waar je het gat gaat maken (bekijk de video voor een uitgebreide uitleg voor het maken van een gat). 
  3. Zet de perforator op de deksel en duw het er doorheen. Draai het rond tot je geen geklik meer hoort. De perforator maakt een perfecte cirkel waar het gemiddelde pompje precies in past. Let op: Als je het pompje voor andere dingen wilt gebruiken dan zeep (bijvoorbeeld siroop), zorg dan dat het gaatje dichter bij de rand zit. 
  4. Stop vervolgens het pompje in het gat.
  5. Smeer de waterbestendige lijm precies op de rand van de dop en veeg overtollig lijm weg. Druk goed aan en wacht tot de lijm helemaal droog is.
  6. Tot slot vul je de pot met zeep of desinfectie en draai je de dop er weer op.
  7. Je eigen zeeppompje is klaar voor gebruik!

Zeeppomp maken eindresultaat

 

Vacumeer iedere soort pot met een Nanostopper

De Nanostopper maakt van potten de ideale bewaaroplossing. Voor zowel een DIY zeeppompje als voor eten en drinken. De stop past op alle potten waardoor je altijd de juiste maat bij de hand hebt. Gooi gebruikte potjes niet langer meer weg, maar tover ze om tot vacuüm bewaarpotten!

Vacuümset voor
Potten & Flessen

€19,95
€14,95